Anoniem vraagt; ik heb geen onder/overgewicht, maar ik heb een soort van oncontroleerbare dwang om te eten. Ik heb het gevoel dat ik aan het ‘bingen’ ben, maar ik weet dit niet zeker. Ik wil gewoon continu eten en het is het enige waar ik de hele tijd aan moet denken..

Antwoord; ten eerste – een eetstoornis gaat niet alleen over gewicht!
Jij verdient ook herstel, goede voeding en het verbeteren van je gezondheid (mentaal en fysiek). Ook al weeg je meer of minder dan het gemiddelde. Restrictie is altijd schadelijk. Het geeft je lichaam heel veel stress. Probeer los te laten wat je weegt en afleiding te zoeken. Gooi zelfs de weegschaal weg en verleg je focus van eten naar dingen die je leuk vindt op de doen. Vergeet niet; er is meer in het leven dan eten – het is vaak een afleiding van je werkelijke gevoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *