Anoniem vraagt: Ik weet dat jij een voorstander bent dat je rond de 2500+ calorieën naar binnen werkt in het herstellen van een eetstoornis. Maar ik blijf artikelen vinden waarin staat dat boulimia patiënten om hun gewicht te behouden eigenlijk MINDER calorieën nodig hebben in herstel – terwijl ze wel schrijven dat het een vereiste is voor anorexia patiënten om juist een calorie rijk dieet te volgen. Ik word een beetje gek hiervan, en ben soms in paniek (lees, heel erg in paniek) – aangezien ik het idee van dat ik de rest van mijn leven mijn eten zou moeten beperken verschrikkelijk vind. Maar ik kan er niet tegen om dik te zijn en mij dik te voelen. Ken jij, of ben jij een herstellend boulimia patiënt? Wat moet ik doen?

Dit is zo fout! En echt gevaarlijk. De schrijvers van deze artikelen weten hoog waarschijnlijk niet waar ze het over hebben. Ze hebben duidelijk niet gekeken naar het lange termijneffect van boulimia. Waarschijnlijk hebben ze ervoor gekozen een paar ‘goed gekeurde’ onderzoeken te bekijken.

Ik heb geen idee wat die onderzoekers bedoelen met; ‘boulimia patiënten hebben minder nodig om hun gewicht in balans/hetzelfde te houden’. Hebben ze ook geclaimd dat je gewicht altijd hetzelfde zal (moeten) zijn? In dat geval, waarom? Er is geen reden waarom dit nodig/haalbaar is, dus nog een keer; ze zijn compleet aan het vissen.

Nu ga ik een beetje hard zijn maar; je schrijft dat je artikelen en onderzoeken blijft vinden. Dit wil zeggen dat je blijft zoeken naar artikelen en onderzoeken waardoor jij jouw herstel in de weg zit.

Voor je eigen gezondheid zou ik willen aanraden om te stoppen met het zoeken naar deze artikelen. En stop ook met het verspreiden en hierdoor andere mensen in herstel onzeker te maken.  Dit is wel het laatste wat ze nodig hebben.

Boulimia is een restrictieve (beperkende) eetstoornis. Restrictieve eetstoornissen leiden naar een groot aantal beschadigingen door je gehele lijf – en beschadigingen zullen nooit kunnen worden hersteld door een caloriearm dieet te (blijven) volgen. Dit is bewezen en ook logisch, toch?! Een feit wat niet onderuit kan worden geschopt.

Wat ook nog zo is, is dat vele eetstoornis patiënten die minder dan 2500 calorieën per dag eten als gevolg op lange termijn meer wegen dan hun streefgewicht. De meeste eetstoornis patiënten die op minder dan 2500 calorieën per dag herstellen, moeten leven met het sneller/meer vet opslaan rond de middel (dit geeft een risico voor hart en vaatziekten) dan andere mensen.

Patiënten die herstellen op 2500+ calorieën zullen niet eindigen met het meer vet opslaan rond de heupen zodra ze zijn hersteld – hetzij ze anorexia, boulimia of een andere restrictieve eetstoornis hebben – dit is wat zij ervaren:

  • Het bereiken van hun ultieme gewicht zonder zichzelf te onthouden van voeding
  • Eindigen bijna nooit op een BMI hoger dan 25 (en ja, dat is een normaal gezond gewicht)
  • Hebben een goed metabolisme
  • Hebben een goede algemene gezondheid

Dus jij moet besluiten of jij deze stomme artikelen blijft lezen, of dat jij andere richtlijnen gebruikt (zoals hier beschreven). Ze zullen jou niet dik maken.

Ik heb nooit de diagnose algehele boulimia gehad – het werd benoemd als; je hebt een staartje naar Boulimia. Aangezien ik al een tijdje laxeertabletten gebruikte en ik had gezegd dat ik hiermee was gestopt.

Maar weet je wat er gebeurde? Toen ik begon met het eten van rond de 2500 tot 3500 calorieën per dag werd de drang om laxeertabletten te gebruiken veel minder en uiteindelijk (na al bijna 3-4 weken) was die drang helemaal weg!

Ik kwam geleidelijk gewicht aan, mocht weer iets meer bewegen, het opgeblazen gevoel ging weg en mijn darmen werkten weer.

Als jij besluit om er echt voor te gaan en je hier mee aan de slag gaat zal dit jou ook allemaal gebeuren. Ik beloof het je. Blijf sterk en kies voor herstel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *