Hier kun jij leren kiezen voor herstel en leren hoe jij stappen kan zetten om de weg van herstel te belopen. Je hoeft niet een X aantal kg te wegen of super dun te zijn om een eetstoornis te hebben. Het kan zijn dat jij jezelf en jouw lichaam niet accepteert, jij rommelt met eten en bepaalde voedingsmiddelen niet durft te eten/ niet mag van jezelf. Misschien durf je geen dag rust te nemen en ga je maar door met sporten? Geloof mij, dit hoeft niet.

Jijkunthet is een vrijwillige pagina gestart door mij, Lianne in 2017. Jijkunthet staat voor het delen van op wetenschap gebaseerde informatie over eetstoornissen en herstellen die ook nog eens begrijpbaar is. Dit allemaal met een persoonlijke twist. Ik beantwoord vragen, schrijf artikelen en herpost top stukken die ik graag wil delen welke ik heb gevonden op andere sites. Deze pagina is voor mannen en vrouwen, wie dan ook die een eetstoornis hebben of op een 1 of andere manier een verstoorde relatie met voeding, lichaam en/of sporten – en die hier graag van willen herstellen. Maar deze pagina kan ook helpend zijn voor professionals, voor de personen aan de zijlijn zoals vrienden, familie, ouders, leraren of andere kennissen van degene met een eetstoornis, of gewoon omdat jij meer van eetstoornissen en herstellen wilt weten.

  • Wanneer je vragen hebt over herstellen, ga dan naar de uitgebreide Q+A. Grote kans dat jouw vraag hier al beantwoord is. Misschien zelfs een paar vragen waarvan jij niet wist dat jij die had.  Ga naar de Q+A om je vragen te stellen m.b.t. eetstoornissen en over onzekerheid, angsten, schaamte, onzeker zijn over je lichaam. Een eetstoornis hoeft geen naam te hebben. Wanneer jouw vraag nog niet beantwoord is ga dan naar het contact formulier. Zodra jij een mailtje ontvang kan jij je beantwoorde vraag vinden op de pagina Q+A.
  • Wanneer jij graag artikelen over herstellen wilt lezen ga dan naar de blog. Check dan ook even de artikelen die ik aanbeveel geschreven door andere websites.
  • Wanneer jij graag iets van een specifiek onderwerp wilt weten klik dan op categorieën in het menu of gebruik de zoekmachine op de website. Toets simpelweg het onderwerp in waar jij graag meer van wilt weten.
  • Wil je graag jijkunthet herstel verhalen lezen of verhalen van mensen die zijn herstelt? Neem dan eens een kijkje op het ervaringen gedeelte. Hopelijk geeft dit jou een zetje in de juiste directie.
  • Niet helemaal zeker wat het woord: herstellen betekent? Kijk dan eens in het woordenboek. Soms is de taal van herstellen een beetje lastig en kan ik nogal eens moeilijke woorden gebruiken.

Naar mijn mening is de hulp in Nederland uitgebreid maar soms nog niet betaalbaar of compleet.  Sommige psychologen of klinieken gebruiken oude methodes of hebben geen idee wat nu de beste manier is. Wat ik ook vaak hoor is dat je soms aan een bepaalde BMI moet voldoen voordat je daadwerkelijk hulp krijgt. Ik wil graag dat IEDEREEN de kans krijgt om te herstellen. Dit zonder dat waar je woont, de grote van je budget of jouw BMI een probleem is. Laat jijkunthet een kleine hulp zijn in jouw herstelproces. Jouw gids, helpende hand, jouw vriend- maar laat het geen vervanging zijn van medische hulp. Je hebt dokters nodig om je lichaam in de gaten te houden. Ook kun je mijn hulp in schakelen voor een coach traject. Alles wat ik hier schrijf gebruik ik ook in mijn praktijk en bij mijn coach gesprekken.

Vergeet niet dat je alles mag en kan vragen en dat jouw vragen beantwoord worden en anoniem worden geplaatst op de site. Dit met antwoord van mij zodat iedereen iets heeft aan jouw vraag.

Veel plezier op mijn pagina!

 

Lianne Blacquière